Σύστημα Διαχείρησης Χώρου Στάθμευσης/Παρκινγκ - MyPark

  1. Αρχική
  2. Διαχείριση Στάθμευσης
  3. Σύστημα πάρκινγκ για χώρους χωρίς χρέωση
  4. Σύστημα Διαχείρησης Χώρου Στάθμευσης/Παρκινγκ - MyPark
Σύστημα Διαχείρησης Χώρου Στάθμευσης/Παρκινγκ - MyPark Σύστημα πάρκινγκ για χώρους χωρίς χρέωση
  • Κωδικός Προϊόντος: MYPARK
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

 

Αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπειρίας της URBANICA Α.Ε. στον τομέα των συστημάτων Parking είναι η ανάπτυξη ενός πολύπλευρου συστήματος διαχείρισης χώρων στάθμευσης, το MyPark. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα αφορά χώρους στάθμευσης που δεν έχουν χρέωση αλλά προσφέρονται δωρεάν στους πελάτες συγκεκριμένων καταστημάτων.

Με το MyPark ο ιδιοκτήτης του χώρου στάθμευσης μπορεί να είναι σίγουρος ότι μόνο οι πελάτες της επιχείρησής του θα απολαμβάνουν το προνόμιο της δωρεάν στάθμευσης.

To MyPark, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε πελάτη. Υπάρχει η δυνατότητα χρησιμοποίησης τεχνολογίας barcode, δυνατότητα προσαρμογής κάμερας αναγνώρισης πινακίδας, καταμέτρηση οχημάτων και προβολή των διαθέσιμων θέσεων σε φωτεινή πινακίδα τεχνολογίας LED, και άλλες επιλογές που μπορούν να προκύψουν από τις απαιτήσεις του πελάτη.

Περιγραφή Ενός Τυπικού Συστήματος MyPark με barcode

Για να γίνει πιο κατανοητή η λειτουργία του MyPark  ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή ενός τυπικού συστήματος που χρησιμοποιεί τεχνολογία barcode

Ο χώρος στάθμευσης θα αποτελείται από μια είσοδο και μία έξοδο.

Η είσοδος θα διαθέτει μία μπαριέρα που θα λειτουργεί με επαγωγικούς βρόγχους και φωτοκύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι τα εισερχόμενα οχήματα θα μπαίνουν ελεύθερα στο χώρο αλλά δεν θα μπορούν να βγουν από εκεί.

Ο οδηγός/πελάτης, θα προμηθεύεται, κατά την πληρωμή του λογαριασμού του, από το κατάστημα με ένα απόκομμα/εισιτήριο με τυπωμένο ένα μοναδικό barcode. Η δημιουργία, η εκτύπωση και η επικύρωση του μοναδικού barcode θα γίνεται από ένα λογισμικό το οποίο θα είναι εγκατεστημένο σε έναν Η/Υ εντός του καταστήματος.  Το προσωπικό του καταστήματος ή ο πελάτης πατώντας το μπουτόν θα εκτυπώνει αυτόματα ένα εισιτήριο με μοναδικό barcode όπου και θα το λαμβάνει ο πελάτης.

Η έξοδος θα διαθέτει μια μπαριέρα που θα έχει επαγωγικούς βρόγχους και φωτοκύτταρα και θα ενεργοποιείται από ένα τερματικό εξόδου. Μέσα στο τερματικό εξόδου θα υπάρχει ένας αναγνώστης barcode.
Κατά την έξοδό του από τον χώρο στάθμευσης ο πελάτης θα δείχνει το απόκομμα με το barcode στον αναγνώστη του τερματικού εξόδου και εάν το barcode είναι έγκυρο τότε η μπαρίερα θα ανοίγει.

Βασικός Εξοπλισμός

1. Τερματικό Εξόδου MYexTER.10: Ειδική, καλαίσθητη κατασκευή η οποία θα στεγάζει τον αναγνώστη barcode, οθόνη προβολής μηνυμάτων και ενδοεπικοινωνία για την εξυπηρέτηση του οδηγού.

2. Μπαριέρα: Ηλεκτρομηχανική μπαριέρα επαγγελματικής  χρήσης, με βραχίονα 3 μέτρα.

3. Λογισμικό και Εξοπλισμός barcode: Κατασκευή λογισμικού παραγωγής Barcode, ελέγχου και ακύρωσης του. Αναγνώστης barcode, εκτυπωτής, μπουτόν και κατασκευή κυκλώματος για να ενεργοποιεί την μπάρα κατά το άνοιγμα και κλείσιμο.

4. Επαγωγικοί Βρόγχοι: Λογική μονάδα και επαγωγικά καλώδια για αναγνώριση μεταλλικών όγκων. Οι επαγωγικοί βρόγχοι αποτρέπουν την είσοδο ή έξοδο περισσότερων του ενός αυτοκινήτου τη φορά. Με αυτό τον τρόπο αποτρέπουμε την έξοδο πολλών αυτοκινήτων με ένα εισιτήριο barcode. Επίσης επιτρέπουν την ροή των αυτοκινήτων προς μία κατεύθυνση αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο την έξοδο των οχημάτων από τις δύο εισόδους.

5. Φωτοκύτταρα: Ζεύγος φωτοκυττάρων με τις βάσεις τους. Η χρήση φωτοκύτταρων λειτουργεί συμπληρωματικά στους επαγωγικούς βρόγχους και αποτρέπει το κατά λάθος κλείσιμο της μπάρας πάνω σε πεζό η σε μοτοσικλετιστή (δεν αναγνωρίζονται από τους επαγωγικούς βρόγχους) ή σε κάποιο σταματημένο αυτοκίνητο (σε πάρα πολύ σπάνιες περιπτώσεις).

Προαιρετικός Εξοπλισμός

1. Τερματικό εισόδου MYenTER.10: Διαθέτει οθόνη προβολής μηνυμάτων, κουμπί ανοίγματος της μπάρας, ενδοεπικοινωνία για την εξυπηρέτηση του οδηγού.

2. Μπουτονιέρα: Μπουτονιέρα τριών θέσεων (up-down-stop) για την απομακρυσμένη λειτουργία της μπαριέρας.

3. Σύστημα καταμέτρησης οχημάτων: Σύστημα καταμέτρησης οχημάτων και εμφάνιση ελεύθερων θέσεων σε φωτεινό πίνακα τύπου LED

4. Ηλεκτρονικός Υπολογιστής

5. Πινακίδες Ενημέρωσης του Κοινού για το Εγκατεστημένο Σύστημα

6. Φώτα LED: Φώτα LED (λεντοταινία) τα οποία προσαρμόζονται στο βραχίονα της μπαριέρας για καλύτερη σήμανση.

7. Κάμερες Παρακολουθησης (CCTV)

Ετικέτες: Σύστημα, Διαχείρησης, Χώρου, Στάθμευσης/Παρκινγκ, MyPark, πάρκινγκ, για, χώρους, χωρίς, χρέωση